Різниця є.
1. Такі сайти, ще і досі чомусь гірше індексуються в пошукових машинах (можливо я помиляюсь, але помітив таку закономірність).
2. Більше навантаження на БД, інформація займає більше місця в БД.
3. Більше мороки, часто можуть виникати різні проблеми як з хаками, так і просто з кодуванням.
Навіщо ставити утф? Бо це стає стандартом, чи це круто, чи ще щось? Все гарно індексується і відображається і з win-1251 - навіщо тоді додатковий клопіт?
1. Такі сайти, ще і досі чомусь гірше індексуються в пошукових машинах (можливо я помиляюсь, але помітив таку закономірність).
А мені здається, що пошуковим роботам усе одно, у якому кодуванні сторінка. = )
Цитата:
Сообщение от fragov
2. Більше навантаження на БД, інформація займає більше місця в БД.
Тут згоден. = ) Але знов таки, треба обирати якісь компроміси.
Цитата:
Сообщение от fragov
3. Більше мороки, часто можуть виникати різні проблеми як з хаками, так і просто з кодуванням.
З цп1251 аналогічна ситуація.
Цитата:
Сообщение от fragov
Навіщо ставити утф? Бо це стає стандартом, чи це круто, чи ще щось? Все гарно індексується і відображається і з win-1251 - навіщо тоді додатковий клопіт?
А якщо на сайті присутні користувачі з інших країн, то є відповідні розділи, де вони залишають повідомлення на своїй мові, тоді трапляються проблеми з відображеням деяких символів у інших користувачів.
Последний раз редактировалось OldEr; 28.12.2008 в 00:58..
Коли як ... Краще користуватися старим кодуванням, так як модулі пишуть в основном на цп1251.
Не стану спорити .Але якщо подивитися на всі остатні ходові модулі то всі вони мають два варіанти кодування.Став на вибір .В СР1251 просто більший вибір під старіші версії булки ..ІМХО